top of page

DIACELLITE NUTRI-DIATOMIT IN LEGUMICULTURA.

Legumicultura este o ramură principală a agriculturii în Republica Moldova. 

 

Din cauza climei calde agricultorii se confruntă cu multe probleme în acest domeniu, și anume combaterea paraziților, care se dezvoltă foarte rapid, datorită condițiilor climaterice. Plantele sunt ființe vii și, prin urmare, pot prinde boli sau pot fi atacate de dăunători:

• Afidele sau păduchii: sug sucul plantei, provocând necroza lăstarilor și frunzelor tinere. Afidele lasă în urmă o secreție lipicioasă unde se pot dezvolta ciuperci.

 

• Omizile: o invazie de omizi se manifestă prin găuri în frunze, flori și capsule. Caterpillars poate devora plante întregi în cel mai scurt timp.

 

• Păianjenii roșii: sug sucul plantei, în urma căreia frunzele au pete, se îngălbenesc sau se ondulează pe ele însele.

 

• Insectele Mealyugugs: simptomele tipice sunt necrotice, frunze de îngălbenire și o miere lipicioasă pe partea inferioară a frunzelor unde se pot dezvolta ciuperci.

 

• Melcii: fac găuri în frunze și pot distruge plante întregi peste noapte.

 

• Urechelnita: distrug florile tinere și fac găuri în plante. Deoarece joacă un rol important în lupta împotriva afidelor, este mai bine să le tolerezi în grădină.

 

• Bugs-uri de masă: sug sucul de legume. Sunt recunoscute prin depozitele de bumbac pe care le lasă pe frunze și tulpini.

 

• Gândacul Weevils: acest gândac negru, activ noaptea, devorează marginile frunzelor și desfigurează planta. Își depune larvele în pământ, astfel încât tinerii gândaci distrug rădăcinile.

 

• Gândacii de cartofi Colorado: acesti gindaci se dezvolta foarte rapid, prin depunerea oualor in partea de jos a frunzelor. Distrug frunzele intr-un timp foarte scurt, facând ca planta sa se usuce rapid.

 

Exista și alti mult paraziți care pun în pericol dezvltarea și creșterea vegetației. 

 

Protejați grădina de boli și dăunători!

parazitii de alerta.jpg

Cum putem lupta împotriva paraziților?

 

Pentru a proteja plantele de paraziți, trebuie aplicat următorul principiu:

                                                                                                     

 prevenirea este mai bună decât vindecarea!

Principalul lucru important, este că planta sa aibă locul ei potrivit să fie hrănită și tratată în mod regulat. Chiar și așa, se poate întâmpla ca bolile să se răspândească în grădina ta sau că fie inundată de dăunători nedoriți.

 

Imediat ce apare o boală sau un focar dăunător, se înlatură părțile bolnave ale plantei și se aruncă în recipientul de deșeuri, nu în găleata de compost!

 

Apoi se purcede la tratarea imediată cu un produs natural.

 

DIACELLITE NUTRI ESTE  ALTERNATIVA NATURALA EFICIENTA,

în combaterea tuturor paraziților târâtori, zburători și larvele lor în agricultură.

bottom of page